home
O nama
Voda za piće
Otpadna voda
Zahtjevi, savjeti i upute
Javna nabava
Posao i karijera
Obavijesti
Novosti
Zakoni, Pravilnici, Odluke
Info materijal
Kontakt
Najčešća pitanja i odgovori
KD ViK
Mapa weba
Korisni linkovi
Grad Rijeka
Hrvatske vode
Državna uprava za vode RH
Hrvatsko društvo za zaštitu voda
Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije
European union of national associations of water suppliers and waste water services
VODA JE NAŠ ELEMENT!

Grad Rijeka nastao je i razvijao se na izvorima pitkih voda, koji su gotovo svi na nivou mora, te je od davnih dana počeo voditi brigu i rješavati pitanja vodoopskrbe i odvodnje. Prema pisanim dokumentima 1882. godine, tri godine prije izgradnje javnog vodoopskrbnog cjevovoda, u Rijeci je započela sustavna briga i izgradnja kanalizacije (građenje objekata i cjevovoda za odvodnju voda) za područje općina Stari grad i Zamet (bivši grad Rijeka). Prvi javni vodoopskrbni cjevovod dobio je središnji dio Sušaka 1885. godine.


Društvo je osnovano u veljači 1947. godine pod nazivom „Gradsko poduzeće PLIN-VODA“ (skraćeno: VOPLIN) sa sjedištem u Rijeci. Služba Kanalizacije osniva se 1960. godine sa zadatkom upravljanja, održavanja i izgradnje kanalizacije u gradu Rijeci.

Današnji naziv poduzeća, Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA dioničko društvo s ograničenom odgovornošću za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka, datira od 1996. godine

KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka prirodnu, izvorsku vodu sa sedam (7) izvora nakon dezinfekcije distribuira potrošačima gradova: Rijeke, Bakra, Kastva, Kraljevice, općinama: Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena, Viškovo, naseljima Jadranovo i Drivenik vodoopskrbnog sustava Žrnovica - Novi Vinodolski i vodoopskrbnom sustavu Opatija.
Otpadna voda zbrinjava se na uređaju za pročišćavanje Delta (mehanički predtretman) i na dva bio diska Drnjevići i Sv. Kuzam.
U budućem razdoblju cilj nam je proširenje kanalizacijske mreže kako bi se zaštitili izvori pitke vode za generacije koje dolaze.

2005. godine navršava se:
120 godina vodoopskrbe na Sušaku
111 godina vodoopskrbe Rijeka
123 godine prve kanalizacije u Rijeci

Tražilica