home | Obavijesti
O nama
Voda za piće
Otpadna voda
Zahtjevi, savjeti i upute
Javna nabava
Posao i karijera
Obavijesti
> Radovi
Novosti
Zakoni, Pravilnici, Odluke
Info materijal
Kontakt
Najčešća pitanja i odgovori
KD ViK
Mapa weba
Korisni linkovi
Grad Rijeka
Hrvatske vode
Državna uprava za vode RH
Hrvatsko društvo za zaštitu voda
Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije
European union of national associations of water suppliers and waste water services

Obavijest o prekidu u pružanju usluge vodoopskrbeInformacije o najavljenim i iznenadnim prekidima u pružanju usluge vodoopskrbe možete saznati na web stranicama RIJEKA KONTAKT CENTAR.

Molimo sve korisnike kojima je najavljen prekid u vodoopskrbi da se opskrbe dovoljnim količinama vode.

Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, molimo da se voda pusti da istječe dok se ne razbistri.

Elektronički račun za domaćinstva riječkog prstena

Rijeka, 1. siječanj 2015.

Od siječnja 2015. godine domaćinstvima na području riječkog prstena omogućena je nova besplatna usluga primanja i plaćanja računa za pružene vodne usluge u elektroničkom obliku, tzv. e-račun.

Ovu uslugu može aktivirati osoba koja je evidentirana kao korisnik vodne usluge u bazi KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. i to :

  • putem internetskog portala www.sviracuni.hr - ukoliko je osoba registrirani korisnik tog portala (upute za registraciju su dostupne na portalu "Svi računi") ,
  • slanjem potpisanog zahtjeva s priloženim skeniranim identifikacijskim dokumentom (npr. osobna iskaznica) na e-mail registar@kdvik-rijeka.hr
  • osobnom predajom potpisanog zahtjeva s priloženom preslikom identifikacijskog dokumenta (npr. osobna iskaznica) našim djelatnicasma na blagajni KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (Dolac 14, Rijeka – prizemlje) ili
  • putem internetskog bankarstva.

Aktivacija je također moguća i u svim T-Centrima Hrvatskog telekoma.

Kod ispunjavanja prijave/zahtjeva potrebno je navesti podatke za identifikaciju korisnika (prezime i ime, OIB i broj identifikacijske isprave), potom e-mail adresu te poziv na broj s posljednjeg izdanog računa.

Potpisom prijave/zahtjeva prihvaćaju se Posebni uvjeti za prihvat e-računa putem portala "Svi računi" umjesto dostave računa za vodne usluge u papirnatom obliku.Prednosti ove nove usluge su brojne poput:

  • e-račun, koji izgleda identično papirnatom, stiže na vrijeme u Vaš e-sandučić
  • siguran, brz i jednostavan pristup i plaćanje bilo kada i s bilo kojeg mjesta u zemlji i inozemstvu
  • nema neželjenih grešaka i krivih uplata zbog krivog unosa podataka
  • svi podaci i transakcije su zaštićeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske
  • prilagodljivost pretraživanja računa koji se u Vašem e-sandučiću arhiviraju 12 mjeseci.

Korisnici koji će odabrati i koristiti plaćanje računa bez papirologije pridružit će nam se u zaštiti okoliša i očuvanju prirodnih resursa.

Znate li da:

Ukoliko se ne tiska samo jedan papirnati račun uštedi se i do 2 litre vode.

Kod proizvodnje 100 kilograma papira emitira se 80 kilograma CO2 što odgovara emisiji obiteljskog automobila tijekom vožnje u dužini od 500 metara.

Iz jednog stabla bora visine 25 metara i promjera 30 centimetra, koje je raslo oko 30 godina, dobije se oko 83.300 listova A4 papira – dimenzije 210 x 297 milimetara.

Za proizvodnju jedne tone papira potroši se i do 4.100 kWh električne energije, što odgovara neprekidnom radu računala pune 3 godine i 5 mjeseci.

DOKUMENTI:

Zaštita vodovodnih instalacija

Približavanjem zimskih dana, a time i hladnih dana u kojima će se temperature spuštati i ispod 0°C, potrebno je voditi računa o zaštiti vodovodnih instalacija kako ne bi došlo do smrzavanja vode u njima.

 

Djelatnici KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. će zaštititi od smrzavanja glavni vodomjer i ostale instalacije u vodomjernom oknu u razdoblju od prosinca do travnja.

Korisnik vodnih usluga može dodatno zaštiti okno vodomjernog okna od smrzavanja na način da postavljena zaštita ne otežava očitanje glavnog vodomjera.

 

Podsjećamo da je korisnik dužan zaštiti internu vodovodnu instalaciju, u istom razdoblju, od prosinca do travnja.

Internu vodovodnu instalaciju sačinjavaju vodovi i uređaji iza prvog spojnog elementa poslije glavnog vodomjera do zaključno svih izljevnih mjesta na nekretnini kojoj se pruža usluga vodoopskrbe. Dio interne instalacije su i pomoćni vodomjeri kojima se mjeri količina isporučene vode pojedinom korisniku u višestambenoj građevini, a ugrađeni su u oknu, prostoriji ili niši na nekretnini korisnika.

Za zaštitu instalacija preporučujemo upotrebu termoizolacijskog materijala koji se može nabaviti u trgovinama vodovodnog materijala i centralnog grijanja.

Ukoliko dođe do oštećenja pomoćnog vodomjera, djelatnici ovog Društva će ga zamijeniti o trošku korisnika.

Obavijest o preseljenju radionica Vodoopskrbnog područja Sušak i Vodoopskrbnog područja Rijeka 2

Rijeka, 3. srpnja 2013.

Od 8. srpnja 2013. godine radionice Vodoopskrbnog područja Sušak i Vodoopskrbnog područja Rijeka 2 pri Proizvodno-radnoj jedinici Vodovod u KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka počinju s radom na novim lokacijama te prestaju s radom na postojećim lokacijama Kvaternikova 62 te Vladivoja i Milivoja Lenca 15 u Rijeci.

Nova lokacija radionice Vodoopskrbnog područja Sušak bit će u Bakru, Kukuljanovo - Radna zona R-29/I. Broj telefona na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz vodoopskrbu ili vodovodne priključke na području Sušaka i Grobnika ostaje nepromijenjen - 453 289.

Radionica Vodoopskrbnog područja Rijeka 2 preselit će se na dvije nove lokacije - Osječka 47 u Rijeci te Draga bb, Marinići - Viškovo (u centru Marinića prema domu za starije i nemoćne osobe „Vitanova“).

Kontakti i pregled djelatnosti po lokacijama:

Osječka 47, Rijeka - telefon 512 189 za vodoopskrbu na području:
• MO Podmurvice,
• MO Sveti Nikola,
• MO Turnić,
• MO Kantrida,
• MO Grbci (izuzev ulica Vrhovo i Sušačko-kastavskog odreda),
• dio MO Zamet – ulice južno od Josipa Mohorića, Bilogorske i Stari put te
• dio MO Pehlin - ulice Minakovo, Blažićevo A – D, Plase.

Draga bb, Marinići  - telefon 681 885 za vodoopskrbu na području:
• MO Srdoči,
• dio MO Grbci (ulice Vrhovo i Sušačko-kastavskog odreda),
• dio MO Zamet – ulice Bilogorska, Zametskoga korena, Josipa Mohorića te ulice sjeverno od njih,
• dio MO Pehlin (izuzev ulica Minakovo, Blažićevo A – D, Plase) te
• područje u Gradu Kastvu - Rešetari, Donji Ćikovići i Brestovice.

Radno vrijeme radionica Vodoopskrbnog područja Sušak i Vodoopskrbnog područja Rijeka 2 ostaje nepromijenjeno, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7:30 do 15:30 sati.

Tražilica
Link
112 - Centar za obavješćivanje