home
O nama
Voda za piće
Otpadna voda
Zahtjevi, savjeti i upute
Javna nabava
Posao i karijera
Obavijesti
Novosti
Zakoni, Pravilnici, Odluke
Info materijal
Kontakt
Najčešća pitanja i odgovori
KD ViK
Mapa weba
Korisni linkovi
Grad Rijeka
Hrvatske vode
Državna uprava za vode RH
Hrvatsko društvo za zaštitu voda
Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije
European union of national associations of water suppliers and waste water services
VODA JE NAŠ ELEMENT!


Grad Rijeka nastao je i razvijao se na izvorima pitkih voda, koji su gotovo svi na nivou mora, te je od davnih dana počeo voditi brigu i rješavati pitanja vodoopskrbe i odvodnje. Prema pisanim dokumentima 1882. godine, tri godine prije izgradnje javnog vodoopskrbnog cjevovoda, u Rijeci je započela sustavna briga i izgradnja kanalizacije (građenje objekata i cjevovoda za odvodnju voda) za područje općina Stari grad i Zamet (bivši grad Rijeka). Prvi javni vodoopskrbni cjevovod dobio je središnji dio Sušaka 1885. godine.


Društvo je osnovano u veljači 1947. godine pod nazivom „Gradsko poduzeće PLIN-VODA“ (skraćeno: VOPLIN) sa sjedištem u Rijeci. Služba Kanalizacije osniva se 1960. godine sa zadatkom upravljanja, održavanja i izgradnje kanalizacije u gradu Rijeci.

Današnji naziv poduzeća, Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA društvo s ograničenom odgovornošću za vodoopskrbu i odvodnju Rijeka, datira od 1996. godine.

 

KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. iz Rijeke je isporučitelj vodnih usluga – javne vodoopskrbe i  javne odvodnje otpadnih voda na području četiri grada – Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te pet općina – Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo.
Osim za potrebe domaćinstva i gospodarstva na području Rijeke i riječkog prstena, voda za piće isporučuje se i za potrebe isporučitelja vodnih usluga Liburnijske vode d.o.o. Ičići (prije KD Komunalac d.o.o. Opatija), Ponikve voda d.o.o. Krk (prije TKD Ponikve d.o.o. Krk) te KTD Vodovod Žrnovica – Novi Vinodolski.

2015. godine navršava se:
130 godina vodoopskrbe na Sušaku
121 godina vodoopskrbe Rijeka
133 godine prve kanalizacije u Rijeci

Tražilica