Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Nastavak započetih radova u naselju Pašac uvođenjem novog izvođača

07.09.2009.
Primopredaja gradilišta od strane dosadašnjeg izvođača radova, tvrtke Dira gradnja d.o.o. Rijeka naručitelju radova KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka, s uklanjanjem imovine dosadašnjeg izvođača radova započelo je dana 7. rujna 2009. godine. Na taj način stvoreni su uvjeti za uvođenje novog izvođača, tvrtke GP Krk d.d. Krk i nastavak radova na izgradnji sustava javne odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u naselju Pašac.

Novi izvođač, odabran zakonskim postupkom javne nabave po raskidu ugovora s dosadašnjim izvođačem, izvest će građevinske i monterske radove, vrijedne 2.090.928,68 kn (uključen PDV), kojima će se zatečeno stanje dovesti u stanje gotovosti. Apsolutni prioritet imaju radovi u naselju Pašac od kućnog broja 76 do kućnog broja 4. Unatoč radovima pronaći će se način kako bi se u mjesecu rujnu omogućilo stanovnicima da se pravovremeno pripreme za nadolazeće zimske dane. Zbog navedenog molimo sve stanovnike Pašca da se obrate sa svim svojim potrebama i zahtjevima (npr. rješavanje pitanja ogrijeva) MO Pašac, s kojim smo u stalnom kontaktu. Radovi, koji će ukupno trajati slijedećih devedeset (90) dana, osim prije navedenog prioriteta uključuju i završetak radova na crpnoj stanici Pašac, kanalizacijskom ogranku oko kućnog broja 10 te kontrolu izvedenih i započetih radova uz saniranje uočenih nedostataka i propusta.

Dovršetak izgradnje preostalih 450 m kanalizacijskog kolektora i rekonstrukcije vodovodne mreže od skretanja za naselje Pašac do skretanja za tzv. Teranac (kod kućnog broja 76) nije obuhvaćen novopotpisanim ugovorom. Potpuni dovršetak svih radova predviđa se izvesti u sklopu Jadranskog projekta, odnosno projekta Republike Hrvatske za zaštitu od onečišćenja voda u priobalnom području, a početak izvođenja tih radova očekuje se tijekom naredne godine.