Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Svečano otvoreno novo dječje igralište Pomerio

10.06.2008.
Prema projektu brazilske umjetnice Karin Schneider, a između objekata kućnih brojeva 1 i 3 u ulici Pomerio, svečano je otvoren park i dječje igralište Pomerio. Izgradnju netipičnog dječjeg igrališta koje bi trebalo postati mjesto okupljanja svih generacija financirao je Grad Rijeka zajedno s još 12 riječkih tvrtki, između ostalog i KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka.

Uređenje parka stajalo je 520.000 kuna, od čega je 120.000 doniralo 12 riječkih tvrtki (Autotrans, Brodokomerc Nova, Dezinsekcija, HEP – Elektroprimorje Rijeka, Istravino, Jadrolinija, Luka Rijeka, Novi list, PIK Rijeka, Rio Rijeka, Transadria i KD Vodovod i kanalizacija) koje su prošle godine proslavile 60 godina uspješnog djelovanja.

Osim tipičnih elemenata za dječju igru u parku je i labirint kojim će se razvijati dječje motoričke vještine i mentalne sposobnosti, klupe ispod drveća namijenjene zaljubljenim parovima te pergola (sjenica) s puzajućim biljem za građane zrelije životne dobi.
Društvo je posebno razveselio jedan kutak parka u kojem je mjesto našla i slavina s pitkom vodom koja simbolički prikazuje vodospremu Vidikovac na Sušaku. Ta skulptura djelo je riječke kiparice Ivne Mavrinac.

Radove na uređenju parka inspiriranog arhitekturom modernizma u Rijeci izvodila je tvrtka Zidar prema glavnom projektu tvtrke Prag d.o.o. Projekt je izveden u suradnji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Art in General, New York, u programu Eastern European Residency Exchange kojim se razmjenjuju umjetnici iz New Yorka s gradovima u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj.

Svečano otvoreno novo dječje igralište Pomerio