Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

60 LET - dvanaestorice riječkih tvrtki

16.10.2007.
Dvanaest riječkih tvrtki i to: Autotrans, Brodokomerc Nova, Dezinsekcija, Elektroprimorje, Istravino, Jadrolinija, Luka Rijeka, Novi list, PIK Rijeka, RIO, Transadria te KD Vodovod i kanalizacija, ove godine slavi 60 godina rada i poslovanja te ih namjeravaju proslaviti i obilježiti zajednički.
Danas su održali i zajedničku konferenciju za medije na kojoj su se ukratko predstavili te najavili program obilježavanja ovog nemalog jubileja.

Konferenciji su tako, uz ostale prisustvovali Boris Klimko, direktor marketinga Autotransa, Dragomir Perušić, predsjednik Uprave Brodokomerc Nova, Mirna Dujmović, pomoćnica direktora Dezinsekcije, Viktor Komen, direktor Distribucijskog područja Elektroprimorja, Ivica Hanžek, predsjednik Uprave Istravina, Igor Butorac, član Uprave Jadrolinije, Denis Vukorepa, predsjednik Uprave Luke Rijeka, Franjo Butorac, direktor Novoga lista, Zdravko Kajin, savjetnik u RIO-u, Miran Ključariček, član Uprave Transadrije te Željko Mažar, direktor KD-a Vodovod i kanalizacija.

Konferenciju je otvorila Dora Ravnić, direktorica PIK-a Rijeka, koja je istaknula kako šezdeset godina ovih dvanaest riječkih tvrtki, u kojima je danas zaposleno više od 7 tisuća i 300 djelatnika, predstavlja neupitan dio izvornoga riječkog i hrvatskog proizvoda koji svakodnevno kušamo, pijemo, odijevamo, čitamo, koristimo, trebamo... i vrlo često možda i ne osjetimo.

Glavno "rođendansko" slavlje za 60 let predviđeno je 16. studenoga u Dvorani mladosti, gdje će se održati veliki donatorski koncert, a prihod od ulaznica donira se za izgradnju dječjeg parka – igrališta u Ulici Pomerio.
Na koncertu, koji će započeti u 19,30 sati, nastupit će gotovo dvadeset poznatih glazbenih imena – mlade riječke glazbene snage Marko Tolja i Tina Vukov, legendarna pjevačica Radojka Šverko, kraljevička kantautorica Mirjana Bobuš i klapa Tramuntana te Vivien Galeta, Mirko Cetinski, Joso Butorac i Voljen Grbac, Vinko Coce, muške klape Intrade, Maslina, Fortunal i Nevera te riječka ženska klapa Luka, ali i oni koji ove godine također obilježavaju značajne jubileje u svojim dugogodišnjim karijerama npr. Duško Jeličić i grupa Bonaca ove godine slave trideset godina postojanja.
Ulaznice će se moći nabaviti od 2. studenoga u TIC-u Rijeka, Caffe baru Gradina na Trsatu i u oglasnim odjelima Novoga lista te na Korzu gdje će se od 10. studenoga do 15. studenoga većina ovih riječkih tvrtki i predstaviti.
Prikupljeni novac s koncerta donirati će se Gradu i građanima Rijeke i to kroz uređenje dječjeg igrališta Pomerio veličine oko 600 metara kvadratnih. Samo uređenje parka interesantno je i zanimljivo zbog svojeg internacionalnog karaktera i koncepcije koje je osmislila brazilska umjetnica Karin Schneider i to tako da park pomiruje igru i edukaciju s obzirom na to da će mališani moći učiti o svom gradu primjerice prolazeći kroz labirint koji predstavlja Rijeku. U planu je i izgradnja pozornice, a za starije će biti postavljeni stolovi za šah, klupe i drugo.

Franjo Butorac, direktor Novoga lista vjeruje da je ovo prvi put da se u Hrvatskoj u ovakvoj prigodi okupi toliko tvrtki što govori o snazi zajedništva i poslovnoj isprepletenosti, ali i o tome da riječke tvrtke žele napraviti nešto korisno i zabavno, odnosno dati nešto natrag i građanima našega grada.

Osim koncerta, riječke tvrtke će se predstaviti na Korzu ispred Gradske ure od 10. do 15. studenoga te će u Novom listu biti objavljen poseban prilog posvećen dugim tradicijama ovih tvrtki, njihovim zanimljivim "biografijama", ali i planovima za budućnost.

Fotogalerija