Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Uskoro na ulicama riječkog prstena novo specijalno vozilo

05.04.2007.
Vozni park proizvodno – radne jedinice Kanalizacija bogatije je za jedno novo specijalno kombinirano vozilo koje služi za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cjevovoda te njihovo transportiranje do mjesta deponiranja.
Vozilo koje ima baznu MAN šasiju, a nadograđeno je sa suvremenom opremom za održavanje i čišćenje cjevovoda sustava javne odvodnje od strane njemačkog proizvođača MÜLLER UMWELTTECHNIK vrijedno je 1,5 milijuna kuna (bez PDV-a). 
Nabavkom novog vozila sadašnji prosjek starosti vozila za održavanja kanalizacije smanjen je za 2 godine odnosno iznosi 6,5 godine.

Tehničke karakteristike novonabavljenog specijalnog vozila:

  • kapacitet spremnika je do 6.500 litara za otpad iz kanalizacijskog cjevovoda i do 5.000 litara čiste vode koja služi za ispiranje i čišćenje kanala. Spremnik je opremljen s uređajem za isušivanje taloga čime se odvaja otpad i mulj iz otpadne vode izvađene iz kanalizacijskih cjevovoda;
  • vozilo je opremljeno s dva visokotlačna crijeva dužine 120 i 60 metara koji služe za čišćenje i probijanje kanalizacijskih cijevi pod tlakom do 170 bara, a hidraulično upravljana kazeta s usisnim crijevom dužine 20 m i teleskopskom granom omogućuje usisavanje i čišćenje taloga iz kanalizacijskih okana.

Specijalno vozilo ovih karakteristika i opremljenosti odabrano je kao optimalno za rad na sustavu javne odvodnje i terenskom konfiguracijom područja riječkog prstena čijim kanalizacijskim sustavima Društvo upravlja.
Vozilo je isporučeno od strane ovlaštenog distributera za MÜLLER UMWELTTECHNIK: AGRA TRGOVINA d.o.o. Zagreb
PRJ Kanalizacija je do nabavke ovog novog specijalnog vozila raspolagala s tri vozila za čišćenje i održavanje kanalizacijske mreže starih 13, 8 i 5 godina.

Fotogalerija