Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Uskoro rekonstrukcija vodovodnog cjevovoda od izvora Rječine do naselja Zoretići

04.04.2007.
U Salonu Grada Rijeke danas je potpisan 24.956.909,12 kn (bez PDV-a) vrijedan ugovor za rekonstrukciju 3.430 m dugog vodovodnog opskrbnog cjevovoda od izvora Rječine do naselja Zoretići. Potpisivanjem ovog ugovora započet će radovi na rekonstrukciji vodovodnog cjevovoda značajnog za opskrbu vodom za piće, kojim se oko 9. mjeseci tijekom godine opskrbljuju gotovo svi korisnici usluge vodoopskrbe na području grada Rijeke i ostalih jedinica lokalnih samouprava riječkog prstena, a u skorijoj budućnosti i sjevernog dijela otoka Krka. 

Ugovor za izvođenje građevinskih i monterskih radova na zamjeni vodovodnog cjevovoda od izvora Rječine do naselja Zoretići potpisali su direktor, g. Željko Mažar, u ime KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka i direktor, g. Šimun Lušić, u ime VODOTEHNIKE d.d. Zagreb.

Istovremeno su gradonačelnik, g. Vojko Obersnel u ime GRADA RIJEKE i direktor, g. Željko Mažar, u ime KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka potpisali Ugovor o sufinanciranju predmetnog razvojnog zahvata u 2007. godini, čime će Grad Rijeka osigurati 18.600.000,00 kn iz dijela cijene vode namijenjene za građenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka 1.400.000,00 kn iz amortizacije Društva namijenjene razvoju.

Zamjena vodovodnog cjevovoda od izvora Rječine do naselja Zoretići je zahtjevna investicijska aktivnost kojom će se povećati sigurnost i kvaliteta vodoopskrbe grada Rijeke i riječkog prstena te iskorištenost izdašnosti Rječine. Poboljšanja efikasnosti u vodoopskrbi ovim razvojnim zahvatom postići će se zamjenom postojećeg 26 godina starog cementnog cjevovoda, promjera 900mm, s novim čeličnim, promjera 1.220mm.

Radovi će se najvećim i najintenzivnijim dijelom izvoditi uz korito Rječine tijekom sušnog razdoblja (ljetni mjeseci), kada izvor Rječine presušuje. Posebnost u izvođenju radova biti će potreba zamjene dijela cjevovoda na ukupno četiri (4) mjesta prilikom njegova prijelaza s jedne strane obale Rječine na drugu na dubini od oko 2,5 m.

Završetak radova planiran je u listopadu 2008. godine.

Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju cjevovoda je izradila projektantska tvrtka IPZ d.d. Zagreb.

 

Fotogalerija