Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Otvorena izložba na Korzu H2O VODI Rijeke i riječkog prstena

22.03.2018.
Organizirali smo s Gradom Rijeka izložbu „H2O vodi Rijeke i riječkog prstena“, u povodu Svjetskog dana voda. Izložba je postavljena na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke. Od danas je možete razgledati. 
Fotografijama vode u svim njezinim gibanjima želimo podsjetiti na značaj vode, njezinu dragocjenost koju treba zaštiti te kratkim informativnim i zanimljivim podacima upoznati s prošlošću, sadašnjošću i budućnošću ovog našeg društva. Većinu fotografija o vodi autorsko je djelo našeg djelatnika - Damira Mijailovića. 

 

 
izložba H2O vodi Rijeke i riječkog prstena na Korzu

 

Današnjem svečanom otvorenju izložbe prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Autor većine fotografija o vodi je zaljubljenik u fotografiju i prirodu, Damir Mijailović, djelatnik već više od 36 godina u ovom našem komunalnom društvu. Ta bezbojna tekućina, njezine refleksije i gibanja uvijek ga iznova inspiriraju i nadahnjuju.
Unatoč tome što je gotovo svoj cijeli radni vijek povezan s vodom, brinući o ispravnosti automatike, jednom vrlo bitnom dijelu u funkcioniranju sustava javne vodoopskrbe, kako bi se svježa izvorska voda isporučila uvijek kada nam zatreba. I to jednim od najsloženijih vodovoda u Republici Hrvatskoj po svojoj veličini, broju korisnika i konfiguraciji terena. Teren od priobalja do brdsko-goranskog kraja zahtijeva u isporuci vode njezino tlačenje (dizanje) i kroz pet visinskih zona, na velikom području riječkog vodoopskrbnog sustava s više od dvjesto objekata, kao što su vodospreme, crpne i redukcijske stanice te prekidne komore, kojima je povezano gotovo tisuću kilometara cjevovoda. U nadzoru i upravljanju isporukom vodom svih dvadeset četiri sata svakog dana u godini uvelike pridonosi i Damirov razvijen osjećaj za detalj, savjesnost i točnost koju traži količina sićušnih mjernih elemenata.

Osjećaj za detalj vidljiv je i u njegovim fotografijama na kojima pomno kadrira detalje. Voda ga inspirira kao rijeka koja teče, kao struktura i kao studijska fotografija na kojoj se poigrava s vodom na drugačiji način.

Pozivamo vas na posjet Korzu i razgledavanje izložbe kojom ćete se podsjetiti na značaj vode, njezinu dragocjenost koju treba zaštiti te kratko informativno upoznati s našim društvom.

 
Direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Andrej Marochini poziva na razgledavanje izložbe H2O vodi Rijeke i riječkog prstena

Fotogalerija