Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

XXIV sportske igre Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije

05.10.2005.
XXIV sportske igre Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije održale su se od 28.09.2005. do 02.10.2005. godine na kojima je sudjelovalo i 9 sportašica i 31 sportaš KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka. Ovogodišnje sudjelovanje KD ViK-a bilo je i više nego uspješno. Sportska ekipa Društva plasirala se na izvrsno sedmo mjesto. Muška ekipa u BOĆANJU (Mladen Miculinić, Valter Hlača, Boris Mičetić i Armin Mikulić) osvojila je zlatnu medalju, a u STOLNOM TENISU (Andrija Bertoni i Tomislav Kezele) srebrnu medalju.

Na sportskim igrama sudjelovalo je ukupno 38 Vodovoda i kanalizacija i to iz Belišća, Buzeta, Delnica, Drniša, Dubrovnika, Đakova, Đurđenovca, Ivanić grada, Karlovca, Krapine, Krka, Kutine, Našica, Novog Vinodolskog, Opatije, Osijeka, Otočca, Ozlja, Petrinje, Požege, Pule, Samobora, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Šibenika, Valpova, Varaždina, Vinkovaca, Virovitice, Vrbovskog, Zaboka, Zadra, Zagreba i nas iz Rijeke. Sveukupno, na jednom mjestu, svoja je sportska umijeća i kondiciju kroz 14 sportskih disciplina pokazalo 1.162 djelatnika iz područja vodoopskrbe i odvodnje.

Sportovi u kojima se svatko može okušati su sljedeći:

  • u ženskoj konkurenciji: pikado, streljaštvo, stolni tenis, kuglanje i tenis.
  • u muškoj konkurenciji: mali nogomet, kuglanje, šah, stolni tenis, streljaštvo, boćanje, povlačenje konopa, bacanje kamena s ramena, odbojka, tenis i košarka, te
  • djelatnostima VODOVODA i KANALIZACIJE.

Vrijeme je provedeno u sportskom nadmetanju, zabavi, igrama, šali, sklapanju novih i obnavljanju starih poznanstava. Sigurno se i izmijenila koja informacija i znanje iz radnog područja djelatnosti. Navijačku podršku svim djelatnicima pružili su svi članova kolegija, od kojih su neki sudjelovali i kao natjecatelji.

Prema ukupnom poretku plasiranih ekipa, koji se dobiva zbrojem broja bodova osvojenih u pojedinačnim sportskim disciplinama u kategoriji muškarci i žene te djelatnostima vodovoda i kanalizacije, ekipa iz VINKOVACA prvo je plasirana. Na ovim sportskim igrama dvije ekipe prijavile su sudjelovanje samo u vodovodnim i kanalizacijskim djelatnostima. To su ekipe iz Osijeka i Zagreba. Djelatnici Vodovoda i odvodnje Zagreb ove godine iznimno nisu nastupili i u sportskim disciplinama. Razlog tome je što su se u isto vrijeme u gradu Zagrebu održavale sportske igre velikih korporacijskih tvrtki s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su isti sudjelovali uz sva komunalna društva Grada Zagreba.

Pripreme za iduće jubilarne XXV sportske igre, koje bi se trebale održati u mjesecu svibnju iduće godine, već su započele.