Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Komunalna i trgovačka društva službeno predstavili svoje web stranice i objedinjenu brošuru komunalnog sustava

04.05.2005.
U Gradskoj vijećnici, u srijedu 4. svibnja 2005. godine predstavljena je brošura "Komunalni sustav riječkog područja" koja predstavlja komunalna i tgovačka društva u vlasništvu Grada, kao i njihove web stranice. Predstavljanju brošure koja objedinjuje sva komunalna i trgovačka društava u sustavu Grada Rijeke i to: KD Autotrolej, KD Čistoća, TD Energo, KD Kozala, TD Rijeka promet, i KD Vodovod i kanalizacija, prisustvovao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima.

Namjera izdavanjem objedinjene brošure komunalnih i trgovačkih društava je da se na moderan, zanimljiv ali i poslovan način predstave djelatnosti svih komunalnih i trgovačkih društava, koja su u većinskom vlasništvu Grada, koja svakodnevno ulaze u životu građana Rijeke, ali i njegove okolice. U njoj su navedeni kratki povijesni opisi, sadašnja djelatnost ali i naznake budućeg razvoja.
Brošuru su predstavili Ravnatelj direkcije za razvoj - Dragan Blažević i tvrtka Makol marketing, koja je bila zadužena za koncept i produkciju izrade brošure.

Četiri komunalna i trgovačka društva: KD Čistoća, TD Energo, TD Rijeka promet i KD Vodovod i kanalizacija, uz stručnu pomoć i podršku Grada Rijeke izradile su vlastite web stranice koje je kao dio projekta predstavljanja djelatnosti komunalnih društava građanstvu, najavio pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Vanja Smokvina.

Web stranice komunalnih i trgovačkih društava sadrže sve potrebne informacije potrebne građanima, interaktivne sadržaje poput anketa i obrazaca za prijedloge i kritike, kojim će građani moći komunicirati sa njima. Tako se na web stranicama KD Čistoća popularizira se recikliranje i potiče ekološka svijest građana (www.cistoca.hr), TD Energo na svojim stranicama nudi tražilicu kojom se za trenutak može dobiti podatak o mogućnosti priključka na plin u svakoj ulici i kućnom broju (www.energo.hr), na web stranicama TD Rijeka prometa mogu se naći informacije o cijenama, zonama i mjestima parkinga u gradu i načinima plaćanja parkinga putem SMS-a (www.rijekapromet.hr), a KD Vodovod i kanalizacija, na čijoj se stranici upravo nalazite, imate priliku upravo upoznati.