Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Edukativnom radionicom započelo obilježavanje Svjetskog dana voda 2019.

21.03.2019.

Trodnevna manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda započela je u srijedu 20. ožujka u prostorijama MO Luka. Tim povodom organizirali smo prigodan edukativan program za učenike 4., 5. i 6 razreda riječkih osnovnih škola Nikola Tesla, Dolac te Brajda.

Program je započeo stručnim predavanjem pod nazivom „Rijeka je voda, voda je riječka voda“ kojim se prisutnim učenicima pobliže predstavilo poslovanje i djelovanje našeg društva, kao i ovogodišnje osnovne smjernice Svjetskog dana voda.
Nadalje, učenici su imali prilike premijerno pogledati kratkometražni film „Riječka voda“ polaznika filmske radionice Doma mladih, a pod mentorstvom profesora Josipa Šarlije.
Okosnicu programa obilježila je zajednička likovna radionica na kojoj su učenici izrađivali radove inspirirane temom vode i njezinim značajem za zdravlje i čovječanstvo. Kao pravi mali čuvari vode bili su zaduženi za ekspresiju vlastitih misli i osjećaja o ovom osnovnom preduvjetu za život.
Svjetski dan voda 

Program je zaokružen eko kvizom „Koliko znaš o vodi“ koji je uz edukativni aspekt potaknuo učenike na timski rad, zdravu konkurenciju, a prije svega izmamio je mnogo osmijeha na njihovim licima.


Fotogalerija