Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Prigodni program na Korzu povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 2019.

26.03.2019.
Prigodnim programom na Korzu zaokružili smo i ovogodišnji 26. po redu Svjetski dan voda.
Program je započeo pričaonicama na temu vode održanim u dječjem odjelu Stribor gradske knjižnice Rijeka za djecu nižih razreda riječkih osnovnih škola.
Pod nazivom „Tko znade, da vodu znade? Što se sve "tekuće" skriva na policama dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka maleni istraživači upustili su se u potragu za knjiškim naslovima, ilustracijama i pričama na temu vode te nastojali odgovoriti na vječno pitanje- što je to "voda"?

Nakon pričaonice u Striboru, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske uslijedile su edukativne radionice za učenike Mladih čuvara okoliša Društva naša djeca te sve zainteresirane. Prikazano je prirodno pročišćavanje otpadne vode, ostavljani su vodeni tragovi, provedena je anketa na temu vode, pisane su poruke „Priroda za vodu“ i uzorkovana je i provjerena kvaliteta vode za piće. Svoj doprinos provedbi ovog zanimljivog programa dao je i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Javna ustanova Priroda te Crveni križ Rijeka - Aktiv KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Uz zanimljive iluzionističke trikove poznatog riječkog mađioničara Andreja Škedela završen je ovogodišnji Svjetski dan voda.

Fotogalerija