Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Predstavljanje EU projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka" - u okviru tradicionalnog obilježavanja "Dana otvorenih vrata EU projekata"

22.05.2019.

U četvrtak 16. svibnja 2019. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke organizirali smo predstavljanje EU projekta: „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“.

 

Riječ je o strateškom investicijskom projektu Republike Hrvatske, jednom od najvećih na području Republike Hrvatske, procijenjene vrijednosti 1,76 milijardi kuna. Projekt obuhvaća izgradnju uređaja drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda u Rijeci na lokaciji Delta, gradnju i rekonstrukciju oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica s istovremenim izvođenjem radova na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u gradovima Rijeci i Kastvu te općinama Viškovo, Čavle i Jelenje koji čine područje aglomeracije Rijeka.

Projektom će se dostići europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati stupanj zaštite izvorišta pitke vode, smanjiti zagađenje mora, osigurati dobro stanje voda, smanjiti gubici i povećati efikasnost vodoopskrbnog sustava. Projekt će biti sufinanciran sredstvima EU kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020. u visini do 1.25 milijardi kuna odnosno 71,33% troškova.

Na predstavljanju projekta uz prikaz kratkog informativnog filma o projektu, zainteresirani su građani dobili uvid u dosadašnju realizaciju i status projekta te saznali koji je doprinos i značaj provedbe zahvata ovakvog razmjera. Po završetku predstavljanja projekta, otvorena je rasprava te su zainteresirani građani postavljali pitanja.

Fotogalerija