Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Obilježavanje Svjetskog dana voda 2020. Izrada grafita na temu riječke vode i klimatskih promjena

06.03.2020.

U mjesecu obilježavanja Svjetskog dana voda, u petak 6. ožujka 2020. godine u prostoru bivšeg kompleksa „Teri - Crotek“ u Ulici Milutina Barača održana je akcija izrade grafita na temu stoljetne utkanosti vode u životne sfere grada te sve razornijem utjecaju klimatskih promjena na ljudsku svakodnevicu, a time i na resurs vode.

Tom je prigodom sedam grafitera riječke street art scene izradilo deset stilski različitih crteža dimenzija 2x1 metar, nadahnutih vodom i klimatskim promjenama, što je ujedno i službena tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda. Postupak i završni rezultat cjelodnevnog kreativnog procesa fotografski je dokumentairao Marko Gracin. Danas uhvaćeno okom kamere, kao i viđenje Marka Gracina bit će izloženo od 18. do 25. ožujka na riječkom Korzu u sklopu izložbe „Grafitima za vodu“.

Koristeći se komunikacijskim i spoznajnim kanalima ulične i fotografske umjetnosti, današnjom je akcijom kao i skorašnjom izložbom namjera KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. podsjetiti na značaj vode i vodnih resursa za opstanak planete te potrebu za hitnom prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Cjelokupni program manifestacija i kulturno-edukativnih događanja koje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. planira održati obilježavajući Svjetski dan voda u ovom mjesecu bit će predstavljen naknadno.

Fotogalerija