Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Izložbom na Korzu "Grafitima za vodu" obilježen ovogodišnji Svjetski dan voda

18.03.2020.
 Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda , u organizaciji KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. i Grada Rijeke, danas je na Korzu postavljena izložba fotografija pod nazivom „Grafitima za vodu“. Izložba će se moći razgledati sve do 25. ožujka 2020. Pozivamo vas da je razgledate.
A što ćete imati na izložbi prilike vidjeti? 
Na dvadeset postamenata prezentirana je središnja tema Svjetskog dana voda - „Voda i klimatske promjene“ te ona vezana uz stoljetnu utkanost vode u životne sfere „grada koji teče“ na način kako ih vide – doživljavaju sedmorica riječkih grafitera i fotograf Marko Gracin. Cjelokupni kreativni proces izrade deset stilski različitih crteža nadahnutih vodom i klimatskim promjenama je fotografiran te je svaki od grafita prostorno smješten na prepoznatljivu gradsku lokaciju.
Apokaliptični prizori, poput onih koji prikazuju podizanje razine mora zbog topljenja leda, ugrožavanje opstanka životinjskog svijeta, razorne suše ili stilizirana šaka koja vapi za pomoći, trebali bi otvoriti nove interpretacije i mentalni doživljaj te opomenuti i pozvati na osvještenje.
 
Izložbom „Grafitima za vodu“ podsjećamo i pozivamo na osvještavanje o značaju vode i vodnih resursa za opstanak planete te potrebu za prilagodbom novim klimatskim okolnostima. 
 
Slijedom preporuka i mjera suzbijanja širenja koronavirusa odgađamo sva ostala planirana događanja obilježavanja Svjetskog dana voda.
 

Uvodni tekst izložbe

Fotogalerija