Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Audiovizualna izvedba na vodospremi Vidikovac

03.07.2020.
Nakon što je predstavljena medijima i užoj javnosti, obnovljena vodosprema Vidikovac jučer je i službeno prezentirana građanima, i to u sklopu audiovizualnog događanja u izvedbi pulskog umjetničkog kolektiva – Visualia Group.

Program je započeo u 21,30 sati kada je pročelje vodospreme obasjalo šarenilo boja i okupljeno mnoštvo povelo u svijet magije i bajke. Riječ je o video projekciji u sklopu koje su na pročelje i bočne zidove zgrade projicirani vizualni elementi nadahnuti vodom i riječkim motivima poput gradske ure i izvora Rječine. Uz VJ-ing koji je pročelje vodospreme privremeno pretvorio u slikarsko plato, poseban interes među građanima izazvao je raznobojni ribnjak s kornjačama, koji je za tu večer postao „fontana želja“. Gornji dio parka oživjele su zanimljive umjetničke dekoracije - svjetleće kugle duginih boja postavljene po zelenim površinama i interaktivne glazbeno-svjetleće klupice na kojima su mnogi predahnuli te ponešto i odsvirali. Riječ je naime o interaktivnim svjetlosno-glazbenim instalacijama koje se pokreću na dodir i time omogućuju aktivno sudjelovanje u umjetničkoj kreaciji. Podno sjeverne strane ulaza u park smjestio se svjetlosni tunel izrađen od nekoliko tisuća programibilnih LED lampica, prolaskom kroz koji se stjecao dojam ulaska u prostor iluzije. Da cjelokupno događanje protekne u što ugodnijoj i opuštenijoj atmosferi pobrinuo se DJ Daddy i saksofonist Tony T SAX, koji su okupljene zabavljali s terase vodospreme.Za VJ-ing projekcije na pročelju vodospreme zadužen je bio Gospodin Brodski iz grupe Oblik 3.

Umjetnički kolektiv Visualia Group djeluje od 2013. godine u sklopu Udruge Sonitus, a širu prepoznatljivost temelji na organizaciji prvog festivala svjetla u Hrvatskoj. Izvedbom na vodospremi Vidikovac pulski su kreativci prvi puta svoje svjetlosne kreacije primijenili na jednoj vodno-komunalnoj građevini, pritom još i jedinstvenom historicističkom vidikovcu. Upriličenim kulturno-zabavnim događajem zgrada vodospreme i pripadajući joj park nakratko su izgubili svoju uobičajenu funkciju i postali prostorom za umjetničko stvaralaštvo i druženje građana na otvorenom.

Fotogalerija