Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

„Znanjem o vodi za vodu“ obilježen ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja

12.06.2018.
Ove godine po prvi put smo se pridružili obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja i to edukativnim predavanjem pod nazivom „Znanjem o vodi za vodu“. U suradnji s partnerom Društvo vodna agencija iz Slovenije među riječkim osnovnoškolcima provedeno je niz zanimljivih edukativnih radionica uz živopisnu prezentaciju tehničkih komponenti vodovoda i kanalizacije i praktičnog dijela na jedinstvenom vozilu – vodnoj postaji. 
Jedinstveno vozilo vodna postaja 

 

Učenici su se upoznali s tematikom javne vodoopskrbe i odvodnje u lokalnom i globalnom kontekstu, kruženju vode u prirodi te potrebi za zaštitom i očuvanjem ovog količinski ograničenog resursa. Pitanja ni ovoga puta nije nedostajalo, a najveći interes izazvala je simulacija prirodnog pročišćavanja vode. 

Edukativna predavanja održana su u OŠ „Podmurvice“ i OŠ „Eugen Kumičić“ u sklopu pilot projekta „Vodni agent Rijeka“ kojim se u budućnosti planira obuhvatiti i ostale osnovne škole Rijeke i okolice.

Europski tjedan održivog razvoja obilježava se diljem Europe u cilju poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.
Prošlogodišnji Europski tjedan održivog razvoja 2017. imao je 4.031 registrirana događaja koja su se odvijala u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika.

Fotogalerija