Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Umjesto 1.9.2020. privremeni prekid u isporuci vode većem broju korisnika u Kastvu i Viškovu 3.9.2020.

31.08.2020.
Nepovoljni vremenski uvjeti uzrokovali su pomicanje u terminu izvođenja najavljenih radova na spajanju novog transportnog vodovodnog cjevovoda u naselju Žegoti u Kastvu.  Umjesto sutra, 1. rujna 2020. godine, radovi će se izvoditi u četvrtak, 3. rujna 2020. godine.
Iz tog razloga tijekom sutrašnjeg dana neće doći do najavljenog prekida u isporuci vode na većem području Kastva i Viškova, već u četvrtak, 3. rujna 2020. kada će se privremeno u vremenu od 6:00 do 19:00 sati obustaviti isporuka vode dijelu korisnika i to na području:
OPĆINE VIŠKOVO – ulica BRNASI od kućnog broja 1 do 20 te
GRADA KASTVA u ulicama:
ŽEGOTI od kućnog broja 24 do 28
DOVIČIĆI kućni broj 55
CREKVINA kućni brojevi 1, 2, 4, 5, 7 i 9
VJEKOSLAVA SPINČIĆA od kućnog broja 10 do 16
ULICA ZAKONA KASTAFSKEGA od kućnog broja 2 do 10
ULICA MILANA MARJANOVIĆA kućni broj 20

U popodnevnim satima će postupno bez vode ostajati privremeno i ostali korisnici na području centra Kastva te u naseljima Belići, Spinčići, Trinajstići, Tometići, Rubeši, Jurčići, Rešetari, Jurjenići, Ćikovići te Antončići (općina Matulji).

S obzirom na složenost radova koji uvjetuju privremeni prekid, molimo korisnike za razumijevanje ukoliko će se voda ponovno početi isporučivati iza 19 sati.

Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koja će biti stacionirana za Viškovo u Brnasima kod nogometnog igrališta (adresa Brnasi 1, Viškovo) te hidrantskog nastavka za Kastav u ulici Vjekoslava Spinčića kod kućnog broja 8.
Po potrebi će u osiguranje vode biti uključena i autocisterna koja će kružiti područjem koje će ostati privremeno bez vode.
Molimo sve korisnike vodne usluge da se opskrbe dovoljnim količinama vode.
Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, savjetujemo da se pusti voda da istječe dok se ne razbistri.

Popis ulica koje će ostati bez vode dostupan je na internetskim stranicama KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr) te će biti dostupan i na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra (www.ri-info.net).
Informacija se može dobiti i u KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. na broj telefona 211-906.

Razlog privremenog prekida u isporuci vode je spajanje novog transportnog vodovodnog cjevovoda koji je u dužini od oko 550 metara zamijenjen u sklopu radova na sanaciji županijske ceste ŽC 5021 u naselju Žegoti u Kastvu. Ova investicija kojom se poboljšava sigurnost i kvaliteta javne vodoopskrbe vrijedna je nešto više od 3,3 milijuna kuna (bez poreza na dodanu vrijednost).
Izvođač građevinskih radova je GP Krk d.d., dok stručni nadzor nad izvođenjem radova obavlja Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Zoran Samaržija Hranilović.

Fotogalerija