Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Obustavljeni radovi na izgradnji vodovodnog ogranka u Ulici Dinka Šimunovića

27.01.2022.

Slijedom velikog broja zaprimljenih zahtjeva za obustavom radova na izgradnji novog vodovodnog ogranka u Ulici Dinka Šimunovića zbog regulacije prometa koja građanima ograničava pristup njihovim stambenim i poslovnim objektima te prometovanje dostavnih, gospodarskih i ostalih vozila, KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. i Grad Rijeka donijeli su odluku o obustavi planiranih radova do osiguranja potrebnih uvjeta za njihovu realizaciju.

Dana 21.1.2022. najavljen je početak radova na izgradnji novog vodovodnog ogranka u Ulici Dinka Šimunovića. Riječ je 818.682,83 kn (bez PDV-a) vrijednoj investiciji, čiji su radovi trebali započeti u prosincu 2021., ali su odgođeni do 31.1. ove godine kako se ne bi narušio život građana u vrijeme blagdana.

Ulica Dinka Šimunovića u kojoj su planirani radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture, uska je i u izravnoj prometnoj komunikaciji s obližnjim ulicama Ive Vojnovića i Josipa Voltića.

S obzirom na nemogućnost istovremenog izvođenja radova i prometovanja vozila područjem gradilišta te izostanka alternativnih prometnih pravaca, a kako se Ulica Dinka Šimunovića ne bi u potpunosti zatvorila za promet, donesena je odluka o svakodnevnoj obustavi prometa u razdoblju od 8,00 do 16,00 sati.
Od navedenog su bila izuzeta interventna vozila i korisnici koji su iz opravdanih razloga iskazali potrebu za prolaskom ulicom u spomenutom terminu. Riječ je o građanima koji žive na području planiranih radova i susjednim ulicama koje su prometno vezane za Ulicu Dinka Šimunovića, a koji su iznimku u postupanju zatražili zbog zdravstvenih razloga.

Posljednjih dana zaprimljen je velik broj zahtjeva građana za obustavom najavljenih radova zbog regulacije prometa koja ograničava pristup njihovim stambenim i poslovnim objektima te prometovanje dostavnih, gospodarskih i ostalih vozila. Grad Rijeka i KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. zahtjeve su ocijenili opravdanim, slijedom čega je donijeta odluka o obustavi izgradnje vodovodnog ogranka u Ulici Dinka Šimunovića do osiguranja potrebnih uvjeta za realizaciju.