Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Potpisana dva nova ugovora za izgradnju sustava javne odvodnje u sklopu projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka"

29.08.2022.
U petak, 26. kolovoza 2022. potpisana su dva nova ugovora za izgradnju sustava javne odvodnje u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“. Radovi su vrijedni više od 447 milijuna kuna (bez PDV-a), a provodit će se na području grada Rijeke i Kastva.
Ugovore su potpisali direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Andrej Marochini i direktor GP Krk-a d.d. Sanjin Purić u nazočnosti premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića te brojnih uzvanika.

Ugovorom „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Rijeka“ obuhvaćeni su radovi izgradnje sustava odvodnje u pojedinim ulicama bez izgrađene kanalizacije u gradu Rijeci na područjima: Kantrida, Gornji Zamet, Turnić, Pletenci, Hosti, Rujevica, Pehlin, Donja Drenova, Gornja Drenova, Banderovo, Brašćine, Pulac, Trsat i Sušačka Draga. Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u pojedinim ulicama bez javne vodoopskrbe, što će se financirati iz lokalnih sredstava. Radovi su vrijedni 272.238.235,78 kn ( bez PDV-a), a rok za njihovo dovršenje je 53 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Ugovorom „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav“ obuhvaćeni su radovi na izgradnji sustava odvodnje na području grada Kastva (stara jezgra grada Kastva, Spinčići, Brnini, Belići, Tometići, Donji Rubeši, Donji Čikovići, Brestovice, Tuhtani) i grada Rijeke (Srdoči, Martinkovac). Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u dijelu ulica bez javne vodoopskrbe u gradu Rijeci i gradu Kastvu, što će se financirati iz lokalnih sredstava. Vrijednost ovih radova iznosi 175.123.042,71 kn (bez PDV-a), a rok za njihov dovršetak je 59 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Potpisanim ugovorima nastavljaju se radovi na 1,76 milijardi kuna vrijednom projektu “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” koji obuhvaća izgradnju i optimizaciju sustava javne odvodnje uz izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te predstavlja jedno od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj.


Fotogalerija