Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Vođenom šetnjom Velida Đekića "Nepresušna Rijeka" završilo obilježavanje Svjetskog dana voda

25.03.2023.
U subotu 25.03.2023. poznati riječki publicist Velid Đekić proveo je brojne zainteresirane kroz neke od najbitnijih lokacija u gradu povezanih s riječkom vodom i njezinom ulogom u razvoju Rijeke, čime je službeno završilo obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana voda. 

Riječka voda je jedan od ključnih elemenata identiteta grada Rijeke, a ovaj vođeni obilazak nudio je jedinstvenu priliku za upoznavanje bogate vodne baštine našeg grada. Vođena šetnja bila je na programu u dva termina, u subotu 18. i 25. ožujka 2023.

Na putu od Riječke špine na Korzu do Zvira,  zaustavili smo se kod fontane s propelerom pokraj Robne kuće Ri, kod gradskog tornja i fontane na Koblerovom trgu, kod rimskih terma u blizini Kosog tornja, na Klobučarićevom trgu, Mrtvom kanalu, Delti, Trgu Školjić, te smo Vodvodnom ulicom prošetali do finalnog odredišta, izvorišta i crpne stanice Zvir.

Podsjećamo sve zainteresirane da posjet izvorištu ZVIR i RJEČINA, koji se nalaze u zoni strogog režima zaštite, KD VIK omogućava cijele godine uz prethodnu pismenu najavu i odobrenje posjete.

 

 

Fotogalerija