Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Aglomeracija Rijeka: započinju radovi na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta

01.09.2023.
U ponedjeljak 4.9.2023. godine započinju radovi na optimizaciji i izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na raskrižju Nova cesta – Lozičina cesta, u sklopu 233.799.649,88 EUR vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Najavljeni radovi nastavak su radova na transportnim kolektorima koji su već započeli na Novoj cesti, a izvode se u sklopu grupe radova A, podsustava A2 "Transportni kolektori: područje "Zamet" (kolektor "Z1") područje "Kantrida" (kolektor "K1"), crpna stanica "CS Dražička" i crpna stanica "CS Kantrida".

Transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu iz već izgrađenih sanitarnih kolektora na predmetnom području, a koji su trenutno spojeni na mješoviti sustav odvodnje. Transportni kolektori služit će za transport sanitarnih otpadnih voda do lokacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

S obzirom na početak nove školske godine i očekivane gužve u prometu, zatvaranju ulice Lozičina cesta pristupit će se u ponedjeljak nakon 9 sati ujutro.

Privremenim prometnim rješenjem prometovanje vozila ulicom Lozičina cesta, od Nove ceste prema Zametskoj ulici neće biti dozvoljeno, dok će u suprotnom smjeru, iz Zametske prema Novoj cesti, vozila moći slobodno prometovati. Alternativni prometni pravac omogućen je ulicama Braće Mohorića i Krnjevo.

Zbog uspostave privremene prometne regulacije, linija 3 javnog gradskog prijevoza prometovat će privremenom trasom:

SMJER: ISTOK - ZAPAD
S Delte prometuje redovitom trasom.

SMJER: ZAPAD - ISTOK
S Grbci prometuje redovitom trasom do stajališta Zamet groblje odakle se uključuje: Primorska ulica - ul. Braće Mohorić - Baredice - Zametska ulica i dalje redovitom trasom.
Na navedenoj trasi za ukrcaj/iskrcaj putnika koristit će se stajališta: Braće Mohorić, Zamet-Braće Monjac i Baredice, a za vrijeme radova ukidaju se stajališta Nova cesta B. Mohorić i Becićeva.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu, a informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.
Rado ostajemo na raspolaganju za sva dodatna pitanja i pojašnjenja.

Fotogalerija