Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

AGLOMERACIJA RIJEKA: započinju radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture i rekonstrukcije ulice Vjekoslava Dukića

26.09.2023.
U utorak 26.9.2023. započeli su prvi radovi na izgradnji odvodnje i vodoopskrbe te novog rotora u Dukićevoj ulici, kod nove bolnice za ženu i dijete. 
Investitori radova su KD Vodovod i kanalizacija i Grad Rijeka, a izvođač radova je tvrtka Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice. 

U ulici Vjekoslava Dukića izgradit će se 300 m sanitarne kanalizacije i 240 m vodovoda, te 205 m sanitarne kanalizacije i 205 m vodovoda na križanju s ulicom Tome Strižića, a radovi financiraju se u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“.

Vrijednost radova KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. iznosi 806.889,56 EUR.

Radi izvođenja radova na izgradnji sustava odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže te izgradnji rotora, u periodu do 19. studenog uspostavlja se privremena regulacija prometa na području ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića.

Predmetnim izvođenjem radova u Ulici Tome Strižića promet će se regulirati naizmjenično slobodnim prometnim trakom putem građevinskih semafora, dok će se Ulica Vjekoslava Dukića privremeno preregulirati u jednosmjernu (smjer sjeverozapad – jugoistok), čime će biti onemogućeno skretanje iz Ulice Tome Strižića u Ulicu Vjekoslava Dukića. Prometovanje vozila vodit će se obilazno putem Ulice Ivana Matrljana koja će se preregulirati u jednosmjernu (smjer kretanja istok – zapad) te putem Sveučilišne avenije.

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i razumijevanju te ih pozivamo da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.


Fotogalerija