Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

AGLOMERACIJA RIJEKA: u tijeku asfaltiranje dionice iznad rotora Škurinje

09.10.2023.
U ponedjeljak, 9.10.2023., započeli su radovi na asfaltiranju dionice od crkve do rotora na Škurinjama. Radovi uključuju postavljanje završnog sloja asfalta te vraćanje u prvobitno stanje vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.
Tijekom navedenih radova, mogući su povremeni prekidi i usporavanje prometa, te molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez i strpljenje.

Radovi na ovoj dionici uključivali su opsežne radove na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi i postavljaniju novog transportnog kolektora otpadnih voda, isključivo sanitarnog tipa kojim će se otpadne vode odvoditi do novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu ovakvih razmjera doprinosi se zaštiti riječke vode i bogatih riječkih podzemnih izvorišta te smanjenju zagađenja mora, a projektom će se dodatno pridonijeti održivom ekonomskom razvoju našega kraja, smanjenju nejednakosti te povećanju dostupnosti javnih usluga.

Zahvaljujemo svim sugrađanima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu,

Informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.

Fotogalerija