Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

AGLOMERACIJA RIJEKA: započinju radovi na području Martinšćice

05.01.2024.
U ponedjeljak 8. siječnja 2024., na području Martinšćice započinju radovi na kanalizacijskom kolektoru i tlačnom cjevovodu u sklopu 233.799.649,88 EUR vrijednog EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Radovi se izvode u sklopu grupe radova B „Izgradnja transportnih kolektora i optimizacija postojećeg sustava odvodnje Rijeka istok“, podsustava B4.U sklopu radova izvest će se 1 crpna stanica, 1 retencijski bazen s crpnom stanicom i jedan kišni preljev.

Prema zadnjoj informaciji izvođača, radovi će trajati 226 kalendarskih dana od dana otvaranja građevinskog dnevnika. Izvođač radova je tvrtka GENER2 d.o.o., podružnica Rijeka, dok stručni nadzor vrši tvrtka IGH d.d. iz Zagreba. 

Za vrijeme izvođenja radova regulacija prometa odvijat će se na temelju Prometnog elaborata odnosno Suglasnosti za uspostavu privremene regulacije prometa koju izdaje nadležni upravitelj ceste. Mole se stanovnici i prolaznici navedenog područja da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet.

Napominjemo kako će građani biti pravovremeno informirani o svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.Fotogalerija