Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Prijavite se na nagradni foto natječaj povodom Svjetskog dana voda!

28.02.2024.
Povodom Svjetskog dana voda 2024. KD Vodovod i kanalizacija Rijeka raspisao je nagradni foto natječaj u kojem poziva sve zainteresirane da se prijave i pošalju fotografije na temu „Voda za mir“.

KD VIK Rijeka i ove godine brojnim aktivnostima obilježava Svjetski dan voda s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite riječke vode i nužnosti održivog upravljanja vodnim resursima za sadašnje i buduće generacije. Svjetski dan voda slavi se 22. ožujka. Ustanovila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1992. godine a ovogodišnja tema UN-ove kampanje je „Voda za mir“.

Voda, kao osnovni resurs za život na Zemlji, igra ključnu ulogu u promicanju mira. Ipak, više od 3 milijarde ljudi diljem svijeta ovisi o vodi koja prelazi državne granice, a 2,2 milijarde živi bez sigurno upravljanih vodnih usluga s razornim učincima na njihove živote i šire društvo. Klimatske promjene, rastuća potražnja za vodom zbog rasta stanovništva i industrijskog razvoja te zagađenje vode samo su neki od izazova koji zahtijevaju suradnju svih dionika.

Ususret ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana voda KD VIK Rijeka poziva sve zainteresirane da se prijave na Foto natječaj i da kroz objektiv svoje kamere ili mobitela zabilježe značaj vode koristeći kao inspiraciju grad Rijeku i njezinu okolicu. Tema „Voda za mir“ ima široki raspon (voda u svakodnevnoj upotrebi, voda i gospodarstvo, Rječina koja je kroz povijest dijelila narode, kulture i povijesti a ona danas predstavlja simbol jedinstva i sile koja spaja…).

PRAVILA FOTO NATJEČAJA KD VODOVODA I KANALIZACIJE RIJEKA NA TEMU „VODA ZA MIR“

• Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku.
• Fotografije se šalju digitalno e-poštom na foto@kdvik-rijeka.hr najkasnije do 15. ožujka 2024. u 24.00 sata. U naslovu e-poruke obavezno napisati ZA FOTONATJEČAJ VODA ZA MIR 2024. Datoteka fotografije treba biti potpisana: ime i prezime autora.
• Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj.
• Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe.
• Autorsko pravo – autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu vlastite promocije.
• Sve fotografije koje zadovoljavaju pravila natječaja bit će objavljene na FB stranici Vodovod i kanalizacija Rijeka (https://www.facebook.com/VIK.Rijeka) u zajedničkom albumu. Za njih će do 21. ožujka glasati publika na Facebooku (jedan lajk, jedan glas).
• Prigodnim poklon paketima 22. ožujka 2024. nagradit će se 10 najljepših fotografija prema izboru publike na FB stranici Vodovod i kanalizacija Rijeka. Facebook nije uključen te ne odgovara za organizaciju nagradnog natječaja.Budite dio globalne kampanje "Voda za mir"

KD VIK Rijeka poziva sve zainteresirane građanke i građane da se prijave na foto natječaj Voda za mir u kojem je samo mašta granica. Nagradni foto natječaj otvoren je za sve uzraste i razine iskustva u fotografiji. Svi su dobrodošli da podijele svoj pogled na vodu kroz objektiv. Ovaj foto natječaj nije samo prilika za osvajanje nagrada, već i za dublje razmišljanje o značenju vode u našim životima i na planeti. Kroz umjetnost možemo zajedno istražiti značaj vode i potaknuti svijest o važnosti očuvanja vodenih resursa.