Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Uzorkovanjem vode na Korzu obilježen Svjetski dan voda

22.03.2017.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda 22. ožujka, na Trgu 128. brigade, djelatnici laboratorija KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, Društvom Naša djeca Rijeka te učenicima dviju riječkih osnovnih škola demonstrirali su proces uzorkovanja vode izravno iz gradske špine.

Proces uzorkovanja vode javnosti su predstavili djelatnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. – mr.sc. Danijela Lenac, rukovoditeljica Službe za kontrolu kvalitete vode i sanitarnog nadzora, laboranti Aleksandra Jurić i Zlatko Saračević, te mr.sc. Vanda Piškur, voditeljica Odsjeka za kontrolu kvalitete vode za piće i vode u prirodi iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

U predstavljanje procesa, kojim se provjerava kvaliteta vode, uključili su se i Mladi čuvari čovjekovog okoliša Društva Naša djeca Rijeka koji su prolaznicima dijelili letke s ekološkim porukama, vodenim bojama izrađivali plakate na tematiku zaštite voda te provodili anketu kojom se ispitivalo koliko građani zaista doprinose očuvanju okoliša i svjetskih voda.

Fotogalerija