Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Mogućnost posjete vodospremi Pećine

28.03.2017.

Nakon što je u povodu obilježavanja Svjetskog dana voda svečano otvorena i javnosti predstavljena obnovljena vodosprema "Pećine", od srijede 29. ožujka 2017. godine ove vodospremu mogu razgledati svi zainteresirani u vremenu od 12 do 13 sati.

Vodosprema Pećine smještena je na Podvežici. U sklopu nje organizirat će se svojevrsna vrsta škole u prirodi za sve riječke škole i vrtiće i udruge. Svake srijede će prostor vodospreme koristiti brojna djeca iz riječkih vrtića, škola te u sklopu stručnih radionica Društva "Naša djeca" iz Rijeke te Prirodoslovnog muzeja Rijeka.
Nakon organiziranog programa za djecu, prostor vodospreme bit će otvoren za građane, i to svake srijede od 12 do 13 sati.
Već ove srijede, u jutarnjim satima, vodosprema Pećine bit će otvorena za program Dječjeg vrtića Vežica, nakon čega će, u 12 sati, i građanima biti omogućen ulaz u  vodospremu.

Prije točno godinu dana na Svjetski dan voda, KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. i Grad Rijeka započeli su s obnovom riječkih povijesnih vodosprema s ciljem njihova stavljanja u funkciju javnog korištenja. Prva obnovljena riječka povijesna vodosprema je vodosprema Pećine, koja je kvalitetan primjer povijesne industrijske arhitekture iz prve polovice 20. stoljeća. U sanaciju se krenulo radi vidnih oštećenja nadzemnog dijela građevine pa se sredinom listopada 2016. godine pristupilo sanaciji pročelja. Svi su radovi bili gotovi do kraja studenog prošle godine, a njihova vrijednost iznosi 126 tisuća kuna.

Vodosprema Pećine