Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Predstavljeni zaključci s 1. međunarodnog sastanka Projekta ELAIN održanog u Tirani

15.07.2014.
KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. ugostilo je riječke sudionike projekta "Environmental Local Authorities Interbalkan Network“(tzv. Projekt ELAIN - Balkanska mreža lokalnih ekoloških vlasti) koji su se putem poziva Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke uključili u ovaj projekt u okviru programa Europe for Citizens. Riječ je o komunalnim i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Rijeke, institucijama, udrugama i tvrtkama koje se bave zaštitom okoliša.

Na danas održanom drugom po redu lokalnom sastanku predstavljeni su rezultati s 1. međunarodnog sastanka održanog u Tirani. Rezultati su doneseni nakon rasprava o lokalnim i nacionalnim politikama te mjerama usmjerenim na svijest o zaštiti okoliša, zelenoj ekonomiji, kao i iskustvima te prijedlozima uključivanja građana u lokalne okolišne probleme u gradovima partnerima projekta. Najavljene su i buduće aktivnosti u ovom projektu.

Grad Rijeka se u ovom projektu fokusirao na problematiku zbrinjavanja otpada i edukaciju građana o važnosti pravilnog zbrinjavanja, odnosno razvrstavanja otpada u kućanstvu.
Uz Rijeku, partneri u projektu su gradovi Beograd, Novi Sad, Niš iz Srbije, grad Sofija iz Bugarske, gradovi Istočno Sarajevo i Bijeljina iz Bosne i Hercegovine te grad Tirana iz Albanije.
Projekt obuhvaća umrežavanje lokalnih vlasti i organizacija koje se bave zaštitom okoliša na području Balkana s ciljem prepoznavanja i rješavanja zajedničkih problema iz domene zaštite okoliša, a u cilju poboljšanja uvjeta života lokalnog stanovništva i stanovništva regije uopće, te osiguranja zaštite okoliša. Započeo je u siječnju 2014. godine a završava u travnju 2015. godine. Vodeći partner je organizacija "Environmental Association of Municipalities Athens and Pireaeus" – PESYDAP, a ukupna vrijednost projekta 55.000 eura.

Fotogalerija

Povezani dokumenti