Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

Tim naših djelatnika krenuo put Županje i Gunje

27.05.2014.
Tim djelatnika KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. je s potrebnom opremom za prempupavanje nakupljene vode na područjima zahvaćenim poplavom u Slavoniji jutros krenuo prema Županji i Gunji, nakon što je Krizni stožer iz Županje potvrdio potrebu za ovakvom ponuđenom im pomoći. 

Oprema se sastoji od kamioncina s hidrauličnom dizalicom, prikolicom za prijevoz hidrauličnih agregata/pumpi te opreme za prepumpavanje - 4 kompleta muljnih pumpi, čiji je ukupni kapacitet prepumpavanja 500 m3 na sat.

Osim uz ovaj oblik pomoći, KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. se uključilo u pomoć stanovnicima na poplavljenom području i novčanom donacijom. Isto su učinila i ostala komunalna i trgovačka društva Grada Rijeke. Ukupno su društva Energo, Čistoća, Rijeka Promet, Autotrolej, Kozala te ovo Društvo - Vodovod i kanalizacija na račun Crvenog križa uplatila 180.000 kuna namijenjenih pomoći stanovnicima poplavljenih područja.

Grad Rijeka uplatio je 100.000 kn iz proračunske rezerve.
Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke također je, za potrebe ispomoći u područjima zahvaćenima poplavom, u pripravnost stavila 11 vatrogasaca, kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca i opreme, autocisternu za prijevoz vode, tehničko vozilo s opremom za spašavanje, ispumpavanje, rasvjetu, dvije motorne pumpe i tri elektro pumpe s potrebnim armaturama kao i dva elektroagregata te također nakon kontakta s kriznim stožerom očekuju poziv na koji će reagirati.

Fotogalerija