Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja

U funkciju pušten rekonstruirani vodoopskrbni sustav Gornji Pulac

11.12.2009.
Otvaranjem ventila u novoizgrađenoj vodospremi Gornji Pulac, Gradonačelnik Grada Rijeke, g. Vojko Obersnel, pustio je u funkciju rekonstruirani vodoopskrbni sustav Gornji Pulac. Rekonstruiranim sustavom vodoopskrbe, za oko 200-tinjak stanovnika Gornjeg Pulca, osigurana je kvalitetna, kontinuirana i sigurna vodoopskrba te je omogućena izgradnja i priključenje novih objekata na ovom području, posebno na dijelu naselja koje se nalazi na kotama terena iznad 304 metra nad morem. 

Građevinskim i monterskim radovima, vrijednim gotovo 6,5 milijuna kuna (bez PDV-a), rekonstruirana je postojeća vodosprema Pulac, zapremninu 1.200 kubika vode, sagrađena 1983. godine, izgrađena nova vodosprema Gornji Pulac, zapremnine 200 kubika vode, te je izgrađeno 200 metara ispusnog cjevovoda, 327 metara tlačnog i 1.167 metara opskrbno-gravitacijskog cjevovoda. Radovi su završeni gotovo mjesec dana prije ugovorenog roka, a izvodio ih je GP Krk d.d. Krk, dok je uslugu stručnog i obračunskog nadzora obavljao Teh-projekt Hidro d.o.o. Rijeka.

Na svečanom obilježavanju puštanja u funkciju rekonstruiranog dijela vodoopskrbnog sustava Gornjeg Pulca, uzvanicima i medijima obratio se i direktor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka, g. Željko Mažar. U svojem obraćanju istaknuo je kako se ove godine u objekte vodoopskrbe i odvodnje uložilo oko 80 milijuna kuna te kako vjeruje da će se i dogodine nastaviti s ulaganjima u istom obimu. Na samom kraju zahvalio se građanima Pulca na strpljenju i razumijevanju koje su iskazali tijekom izvođenja radova.

Fotogalerija