Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja
Sve objave »
09. 10. 2018.

Vodni agent Rijeka predstavljen na međunarodnoj konferenciji Društva vodna agencija

Naši predstavnici sudjelovali su 4. međunarodnoj konferenciji Društva vodna agencija koja se održala 5. i 6. listopada u Rogaškoj Slatini pod nazivom „Vpliv mednarodne komunikacvije na naš vodni odtis“/ „Impact of international communication on our water footprint“. Okupila je različite stručnjake u području vodnog sektora i obrazovanja. 
19. 09. 2018.

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog duga

Na temelju članka 10. Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama ("Narodne novine“ broj 62/18) i članka 37. Društvenog ugovora, KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka objavljuje POZIV za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog duga.
12. 06. 2018.

„Znanjem o vodi za vodu“ obilježen ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja

Ove godine po prvi put smo se pridružili obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja i to edukativnim predavanjem pod nazivom „Znanjem o vodi za vodu“. U suradnji s partnerom Društvo vodna agencija iz Slovenije među riječkim osnovnoškolcima provedeno je niz zanimljivih edukativnih radionica uz živopisnu prezentaciju tehničkih komponenti vodovoda i kanalizacije i praktičnog dijela na jedinstvenom vozilu – vodnoj postaji. 
25. 05. 2018.

Trčali smo na utrci MAGENTA 1 B2B RUN

Naši djelatnici po prvi su puta nastupili na MAGENTA 1 B2B RUN RIJEKA 2018., poslovnoj utrci koja je tijekom jučerašnjeg popodneva na gradskoj rivi okupila preko 1.100 sudionika iz brojnih riječkih i hrvatskih poduzeća.
Duljina staze iznosila je 5 kilometara, a protezala se trasom od Gata Karoline Riječke, ulicama oko riječke place i kazališta pa sve do Mola longa.

22. 03. 2018.

Otvorena izložba na Korzu H2O VODI Rijeke i riječkog prstena

Organizirali smo s Gradom Rijeka izložbu „H2O vodi Rijeke i riječkog prstena“, u povodu Svjetskog dana voda. Izložba je postavljena na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke. Od danas je možete razgledati. 
Fotografijama vode u svim njezinim gibanjima želimo podsjetiti na značaj vode, njezinu dragocjenost koju treba zaštiti te kratkim informativnim i zanimljivim podacima upoznati s prošlošću, sadašnjošću i budućnošću ovog našeg društva. Većinu fotografija o vodi autorsko je djelo našeg djelatnika - Damira Mijailovića. 
20. 03. 2018.

Obnovili smo povijesnu malu vodospremu - prekidnu komoru Križ

Uoči Svjetskog dana voda svečano smo predstavili obnovljenu vodospremu - prekidnu komoru Križ, smještenu u neposrednoj blizini Astronomskog centra Rijeka. Time se i ove godine nastavila provedba projekta obnove stoljetnih povijesnih riječkih vodosprema „Gorskog vodovoda Trsat – Sušak“ s ciljem njihova stavljanja u funkciju javnog korištenja.

19. 03. 2018.

Informacija o rezultatima ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju, kvaliteti pročišćene otpadne vode te kakvoći mora za kupanje u 2017. godini

Tijekom 2017. godine u internom laboratoriju Komunalnog društva Vodovoda i kanalizacije Služba kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora provela je 6.774 ispitivanja uzoraka vode, od čega 3.251 ispitivanja uzoraka pitke vode na mjestu potrošnje (slavini) i kontrolnim ormarićima za uzimanje uzoraka vode iz sustava javne vodoopskrbe.
14. 03. 2018.

Program obilježavanja Svjetskog dana voda 2018.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda i ove godine organiziramo u suradnji s Gradom Rijeka višednevne manifestacije i brojne programske aktivnosti u koje će biti uključeni učenici riječkih osnovnih i srednjih škola. Po prvi puta surađujemo s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca, kao generalni sponzor predstave Voda.