Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja
Sve objave »
27. 11. 2019.

Putem javnog natječaja prodana su dva rabljena vozila

Po provedenom javnom natječaju zaključit će se ugovor o kupoprodaji dva rabljena vozila u vlasništvu Društva, Fiat Uno između KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kao prodavatelja i Mladena Sekulića kao kupca.
16. 10. 2019.

Sudjelovali smo na međunarodnoj konferenciji "Voda za sutra"

U organizaciji KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka i partnera Društva vodna agencija iz Slovenije 11. listopada 2019. u Kompleksu izvorišta Zvir održan je prvi dan međunarodne konferencije „Voda za sutra“. Središnja tema događanja u Rijeci bila je održivo upravljanje i zaštita vode.

 

 

09. 07. 2019.

Curenje fekalija u Ulici Milana Rustanbega

KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. zaprimilo je dojavu građana o curenju fekalija na području naselja Škurinje. Provedenim radnjama utvrđeno je istjecanje vode iz interne kanalizacije na koju su spojeni i koja je u vlasništvu stambenih objekata u spomenutoj ulici. 
01. 04. 2019.

Informacija o povećanju cijene vodnih usluga te izmjeni načina obračuna usluge čišćenja septičkih i sabirnih jama od 1. travnja 2019.

Cijene vodnih usluga po prvi put se mijenjaju od njihova formiranja prema odredbama Zakona o vodama i Uredbi o najnižoj osnovnoj cijeni vodnih usluga i vrsti troškova koje cijena vodnih usluga pokriva.
Fiksna i varijabilna cijena javne vodoopskrbe te varijabilna cijena javne odvodnje primjenjuje se od 1. srpnja 2011. godine, dok je fiksna cijena javne odvodnje uvedena 1. veljače 2014. godine.
Svakom korisniku vodne usluge uz račun za ožujak 2019. bit će priložen i informativni letak o promijeni cijene vodnih usluga.

01. 04. 2019.

Plan čišćenja sabirnih i septičkih jama (malih sanitarnih uređaja)

Privremeno zbrinute otpadne vode u sabirnim jamama i malim sanitarnih uređajima – septičkim jamama prazne se i odvoze te zbrinjavaju u konačnici na uređaju za pročišćavanje na zahtjev korisnika, u odgovarajućim vremenskim razmacima tijekom godine, u terminima predviđenim planom čišćenja koji korisniku najviše odgovara.
Plan čišćenja prema područjima  pružanja usluge:
22. 03. 2019.

Predstavljena obnovljena vodosprema Podvežica

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine,  svečano smo predstavili obnovljenu povijesnu vodospremu Podvežica. Riječ je o trećoj obnovljenoj povijesnoj vodospremi u sklopu projekta obnove četiri povijesne vodospreme više od 100 godina starog sušačkog vodovoda - Pećine, Križ, Podvežica i Vidikovac – Bulevar, te njihova stavljanja u funkciju javnog korištenja.
19. 03. 2019.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA VODA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka i ove godine u suradnji s Gradom Rijeka te gradskim institucijama i organizacijama, priprema višednevne manifestacije i kulturno edukativne aktivnosti, u koje su se uključili učenici riječkih osnovnih škola te studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka. Program će se održati od 20. do 22. ožujka 2019. 

15. 03. 2019.

Snimanje kratkometražnog filma "Riječka voda"

Povodom Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka organizirali smo u suradnji s učenicima filmske radionice Doma mladih i mentorom, profesorom Josipom Šarlijom  snimanje prigodnog kratkometražnog filma „Riječka voda“.
13. 03. 2019.

Kvaliteta vode izvorišta, isporučene vode, pročišćene otpadne vode i mora u 2018.

U 2018. godini zdravstvena ispravnost vode koju isporučujemo bila je izvrsna. I svi ispitani uzorci pročišćenih otpadnih voda zadovoljavali su zadane parametre, odnosno nisu prelazili maksimalno dopuštene vrijednosti. Kvaliteta mora je jedan od pokazatelja uspješnosti u procesu odvodnje otpadnih voda, a more je u 2018. godini na 32 točke od ukupno 34 ocijenjeno izvrsnom godišnjom ocjenom.
Rezultati ukazuju kako su sustavi javne vodoopskrbe te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u našoj nadležnosti sigurni i pouzdani za zdravlje. 
08. 03. 2019.

Predavanje „Rijeka je voda, voda je riječka voda" u HNK Ivana pl. Zajca

U mjesecu obilježavanja Svjetskog dana voda i ove se godine prikazuje predstave Voda u HNK Ivana pl. Zajca. Bila je to ponovna prilika za održavanjem edukativnog predavanja na temu vode prije početka predstave. Za više od šezdeset učenika starijih razreda osnovne škole iz Matulja i nastavno osoblje u pratnji  edukativno je predavanje „Rijeka je voda, voda je riječka voda“ održao 8. ožujka 2019. godine direktor našeg Društva Andrej Marochini.