Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja
Sve objave »
23. 03. 2020.

Obavijest o obračunu vodne usluge od ožujka 2020

Iz razloga prekida redovnih očitanja vodomjera, a sve sukladno mjerama prevencije širenja koronavirusa, računi za vodnu uslugu pružene u ožujku ove godine na području Rijeke i riječkog prstena bit će izdani u visini potrošnje za isto obračunsko razdoblje prethodne godine, odnosno u visini potrošnje od prethodnog mjeseca ako ne postoji podatak o potrošnji korisnika vodnih usluga za isti mjesec prethodne godine. Na isti način će se vodne usluge obračunavati i u narednim mjesecima, sve dok se novonastala situacija ne normalizira.

 

17. 03. 2020.

Mjere prevencije širenja koronavirusa sa svrhom zaštite zdravlja naših korisnika i radnika

Od danas, 17. ožujka 2020., sveli smo izravan rad sa strankama na najmanju moguću mjeru.

U šalter sali u Upravnoj zgradi na adresi Dolac 14 u Rijeci stranke se primaju svakog radnog dana u vremenu od 8 do 12 sati uz pojačane higijensko – sanitarne mjere i ograničavanje broja osoba na blagajnama. Kontrolirani ulaz u šalter salu je organiziran s ulice Erazma Barčića, a za ostale stranke i ulaz u Upravnu zgradu kontrolira se na ulazu iz ulice Dolac.
S poslovnim strankama komuniciramo isključivo putem telefona, telefaksa ili elektroničke pošte. 

13. 03. 2020.

Partneri smo u projektu CEKOM

Početkom ovog mjeseca započeo je projekt CEKOM Centar kompetencija za pametne gradove u Rijeci čiji je jedan od partnera i KD Vodovod i kanalizacija. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Europska unija. Partner smo u jednom od ukupno 6 glavnih projekata i to Smart City 4D - platformi za inovativno mapiranje podzemne infrastrukture. Svojim znanjem, stručnošću i iskustvom nadaju se pomoći u razvoju nove metodologije prikupljanja trodimenzionalih prostornih i vremenom kao podatkom četvrte dimenzije.
12. 03. 2020.

Kvaliteta vode izvorišta, isporučene vode, pročišćene otpadne vode i mora u 2019.

U 2019. godini zdravstvena ispravnost vode koju isporučujemo bila je izvrsna. I svi ispitani uzorci pročišćenih otpadnih voda, analizirani od strane internog i vanjskog neovisnog ovlaštenog laboratorija, zadovoljavali zadane parametre, odnosno nisu prelazili maksimalno dopuštene vrijednosti. Jedan od pokazatelja uspješnosti u procesu odvodnje otpadnih voda je kvaliteta mora. More je u 2019. godini na 25 točaka od ukupno 35 ocjenjeno izvrsnom godišnjom ocjenom.