Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906
Voda i vodni resurisi Riječkog područja
Sve objave »
30. 12. 2021.

Potpisani ugovori o financiranju i izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Bakra

U četvrtak, 30. prosinca 2021. u Gradskoj vijećnici Grada Bakra potpisani su ugovori o financiranju i izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Bakra. Time su ugovorene dvije investicije – izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Bakra te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na platou bivše Koksare, kao projekti prve faze izgradnje kanalizacijskog sustava grada Bakra i vodovodnih cjevovoda uz trasu kanalizacije. Potrebna sredstva za izgradnju osigurat će Grad Bakar.
29. 12. 2021.

Ugovorena izgradnja kružnog raskrižja u Viškovu

U srijedu, 29. prosinca 2021. godine potpisani su Ugovori za projekt „Sanacija kolnika i izgradnja kružnog toka s rekonstrukcijom i građenjem građevina komunalne infrastrukture na ŽC5025 te uređenje javnih zelenih površina, lokalitet Viškovo centar“. Riječ je o zajedničkoj investiciji KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o., Općine Viškovo i Županijske uprave za ceste, kojom će se izgraditi novo kružno raskrižje kraj groblja Viškovo. Radove u vrijednosti od 6.235.974,87 kn bez PDV-a izvršit će GP Krk. d.d., a rok za njihovo dovršenje iznosi 230 dana.
 
28. 12. 2021.

Potpisan Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Delti

U Svečanoj dvorani Palače šećera potpisan je Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji Delta, u sklopu 1,76 milijardi kn vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.
16. 12. 2021.

Obilježen početak radova na sustavu javne odvodnje Rijeka-Zapad

Započeli su prvi radovi na izgradnji i optimizaciji postojećeg sustava javne odvodnje Rijeka-Zapad u sklopu 1,76 milijardi kn vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.
01. 12. 2021.

Počinju radovi na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka

U prostorima Grada Rijeke najavljen je početak radova na projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, jedno od najvećih ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj. Prva grupa radova započet će na zapadnom dijelu grada Rijeke i odnosi se na izgradnju transportnih kolektora i optimizaciju postojećeg sustava, a rok za dovršenje je 36 mjeseci.   

09. 11. 2021.

Odluka o poništenju natječaja za prodaju rabljenog vozila u vlasništvu Društva - osobni automobil DACIA DUSTER iz 2018

Na internetskim stranicama i u Novom listu bio je 28. kolovoza 2021. godine objavljen natječaj i oglas za prodaju rabljenog osobnog vozila koje nije u voznom stanju - DACIA DUSTER 1,5 DCI COMFORT iz 2018.

Kako je po donošenju odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja stigla obavijest  od odabranog ponuditelja o izmjeni ponude kojom se bitno utječe na ishod postupka u odnosu na sve sudionike natječaja, Direktor Društva je donio Odluku o poništenju javnog natječaja za prodaju vozila. 

25. 10. 2021.

Puknuće glavnog opskrbnog vodovodnog cjevovoda u Becićevoj ulici

danas, 25. listopada 2021. godine oko 1:40 sat u noći pukao je glavni opskrbni vodovodni cjevovod u Becićevoj ulici kod kućnog broja 3 u Rijeci. Količina vode koja je pod tlakom istekla prilikom puknuća oštetila je veću površinu kolnika u Becićevoj ulici.
Ponovna uspostava uobičajene vodoopskrbe korisnicima koji stanuju ili imaju svoje poslovne prostore u ulicama Becićeva, Baredice i dijelu Hegedušićeve očekuje tijekom dana u kasnim poslije podnevnim satima. 

14. 10. 2021.

Gradnja vodovodnog ogranka u Bakru sredstvima Europske unije

Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju gradnja sustava javne vodoopskrbe u naselju Škrljevo -Dumbrava, koja je započela  16. kolovoza 2021. godine, sufinancirat će se novčanim sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Program ruralnog razvoja 2014. - 2020. do iznosa od 172.278,25 kn.

Izgradnjom 182 metara dugog vodovodnog ogranka (profila 100 mm) s dva hidranta opremit će se vodoopskrbnom infrastrukturom dio naselja koji je sada bez nje, osigurat će se adekvatna protupožarna zaštita, podići pouzdanost i efikasnost sustava javne vodoopskrbe, a što će u konačnici doprinijeti uravnoteženom i održivom razvoju tog kraja.

07. 10. 2021.

Privremena prometna regulacija u Strossmayerovoj ulici od 8. do 10. listopada 2021.

Zbog radova na kanalizacijskom priključku na lokaciji kod građevina na adresi Strossmayerova 12/B i 12/C u Rijeci (nasuprot Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku) uvodi se privremena regulacija prometa u Strossmayerovoj ulici od petka, 8. listopada 2021. godine počevši od 9:00 sati pa sve do nedjelje, 10. listopada do 21:00. Tijekom izvođenja radova izvođač M.K. Gradnja d.o.o. zauzet će južnu prometnu traku i južni nogostup u dužini od oko 30 metara te će se prometovanje vozila preusmjeriti na sjeverni prometni trak.
17. 09. 2021.

Nova prometna regulacija u Rešetarima

Od 20. rujna ove godine u naselju Rešetari u Kastvu uvodi se nova regulacija prometa zbog radova na izgradnji vodovodnog ogranka.
Nova privremena regulacija prometa bit će na snazi do 3. listopada ove godine. Njome će biti zabranjen promet u dužini od 40 metara kružnom ulicom sjeverno od kuće Rešetari 71. Nadalje, jednosmjerna nerazvrstana cesta u dužini od 200 metara od kućnog broja 71 do 6 u Rešetarima postaje dvosmjerna samo za prolazak autobusa prigradskih linija i stanara koji u njoj žive, pri čemu će se dvosmjerni promet odvijati jednim prometnim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima te će i nadalje stanarima tog dijela ulice biti omogućeno da svoja vozila parkiraju na sjevernom kolničkom traku. Svi ostali sudionici u prometu preusmjeravat će se južnom prometnicom.
17. 05. 2021.

Produženo odobrenje privremenog oslobođenja, odnosno umanjenja zakupnine slijedom provođenja epidemioloških mjera

Počevši od 1. travnja 2021. do ukidanja mjera kojima se onemogućava, odnosno obustavlja rad određenim poslovnim prostorima od strane Stožera civilne zaštite, od plaćanja zakupnine oslobađaju se zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. kojima je onemogućen, odnosno obustavljen rad slijedom provođenja nužnih epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge mjere i preporuka radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 31. ožujka 2021. (NN 32/2021) i od 9. travnja 2021. (NN 37/21).
22. 03. 2021.

Program obilježavanja Svjetskog dana voda

Na Svjetski dan voda, 22. ožujka 2021. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, u organizaciji KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. i u suradnji s Gradom Rijekom, Odjelom za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, započeo je program obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana voda na temu "Vrednovanje vode (Što voda tebi znači)" edukativnim predavanjem Mladena Iličkovića, novinara i urednika HRT-ove emisije „Eko zona“. 
11. 03. 2021.

Kvaliteta vode, izvorišta, isporučene vode, pročišćene otpadne vode i mora u 2020.

U 2020. godini zdravstvena ispravnost vode koju isporučujemo bila je izvrsna. I svi ispitani uzorci pročišćenih otpadnih voda, analizirani od strane internog i vanjskog neovisnog ovlaštenog laboratorija, zadovoljavali su zadane parametre, odnosno nisu prelazili maksimalno dopuštene vrijednosti. Jedan od pokazatelja uspješnosti u procesu odvodnje otpadnih voda je kvaliteta mora koje je u 2020. godini na 33 točaka od ukupno njih 35 ocijenjeno izvrsnom godišnjom ocjenom te na 2 točke dobro. Zadovoljavajućih i nezadovoljavajućih ocjena nije bilo.
10. 02. 2021.

Savjet korisnicima za provjerom vodovodnih instalacija zbog najave hladnih dana

Zbog najave naglog i jakog zahlađenja koje se već tijekom sutrašnjeg dana očekuje našem području, s najavljenim spuštanjem temperature ispod 0°C, savjetuje se korisnicima provjera stanja vodomjernih okana u kojima su ugrađeni vodomjeri kojima se mjeri količina isporučene im vode i po potrebi njihova dodatna zaštita, kao i zaštita internih dijelova vodovodnih instalacija od glavnog vodomjera do završno izljevnih (potrošnih) mjesta u kućama ili na nekretninama poput vrtova, gradilišta i sl.
01. 02. 2021.

Natječaj za izbor i imenovanje direktora Društva

Skupština Društva, na temelju članka 35. Društvenog ugovora KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o., raspisuje natječaj za izbor i imenovanje direktora KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. na vrijeme od četiri godine.
Natječaj je javno objavljen u Novom listu, u izdanju od 1. veljače 2021. godine.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave javnog natječaja u javnom glasilu.

07. 01. 2021.

Najava privremenog uvođenja zabrane odvijanja prometa lokalnom cestom (LC 58054) u naselju Šodići u Kostreni

Kako bi se omogućilo sigurno izvođenje radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi od 11. do 31. siječnja 2021. godine privremeno se uvodi zabrana odvijanja prometa lokalnom cestom (LC 58054) u naselju Šodići u Kostreni. Promet će biti zabranjen dijelom lokalne ceste u naselju Šodići u dužini od 90 metara od kućnog broja 24 do kućnog broja 28, odnosno na dijelu između lokacije udaljene oko 100 metara od Doma zdravlja Kostrena u pravcu naselja Sveta Lucija i oko 110 metara nakon raskrižja lokalne ceste broj (LC 58054) s nerazvrstanim cestama prema stambenom naselju Glavani, Šubati i Raspelje.