Centrala 7:30 - 15:30      (051) 353 222
Dežurna služba 0-24      (051) 211 906

Rijeka je voda. Voda je riječka voda.

Ponosimo se našom kvalitetom vode za piće.

Navratite li u „grad koji teče“ svakako se napojite ukusnom vodom iz „špine“ i uvjerite u istinitost zapisa Josipa Završnika, poznatog riječkog pisca i kroničara ovog grada s početka 19. stoljeća, prema kojima stranac koji pije riječku vodu dobije volju za ostati i oženiti se u Rijeci. 

Voda je i sastavni dio povijesnog riječkog grba koji prikazuje dvoglavog orla koji desnom kandžom stoji na stijeni, a lijevom drži vrč iz kojeg teče voda, a ispod njega natpis INDEFICIENTER – NEPRESUŠAN.

Kvaliteta naše vode promovira se i svijetloplavom staklenom čašom za vodu, čije vizualno rješenje s natpisom "RIJEKA JE VODA. VODA JE RIJEČKA VODA." potpisuje Vesna Rožman. Dizajn čaše inspiriran je povijesnom putnom čašom Njegova Veličanstva cara Josipa II koju je darovao gradu na Rječini prigodom svojeg posjeta Rijeci 1775.godine. Zahvaljujući toj darovanoj čaši carskog gosta nastao je prvi riječki muzej čiji je slijednik Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. 

Ova čaša nije samo uporabni predmet, već se nudi i kao suvenir Rijeke u prigodnom pakiranju s podmetačima. Možete je kupiti u prostorijama TIC-a – TURISTIČKOG INFORMATIVNOG CENTRA i ponijeti svojim domovima kao uspomenu na boravak u „gradu koji teče“.